En nystart!

Introduktion

Vårt primära fokus under 2024 är Projekt Polyhistor, där vi kommer att arbeta med att utveckla nya färdigheter och bli mer mångsidiga i vår bildningssträvan. Syftet med denna bildningsresa blir att på allvar försöka bli polyhistoriker i ordet rätta bermärkelse. Inget ämne är för litet eller för stort. Dock börjar varje resa med ett första steg, så också här.

Vår förkärlek för generalister snarare än en specialister möjliggör ett holistiskt perspektiv och djupare tänkande. Vi angripåer varje ämne genom att först läsa in en grundkurs. På det följer fördjupning, därefter minnesträning för att kunna memorera stoffet.

Innehåll

Vi kommer att studera olika ämnen, från arkeologi till zoologi och allt däremellan. Vårt mål är inte bara att skaffa kunskap inom dessa discipliner utan också att tillämpa det vi lär oss för att förbättra vår nation och stärka avdelningarna på Academia Unixploria.

Som en del av våra omfattande studier kommer vi också att inkludera fysisk träning. Vi kommer dock att börja vår resa med att lära oss de grundläggande teknikerna för inlärning och minnesträning som de gamla mästarna lade grunden till. För att verkligen förstå måste vi först lära bort det som begränsat oss under vår traditionella utbildning.

Förmågor

Vi bör träna och utveckla fem förmågor för att uppnå polyhistorns kognitiva bredd:

  • Socialt (kommunicera och diskutera det lärda med medmänniskor)
  • Fysiskt (förmågan att använda vår kropp också fysiskt för att förstärka lärandet)
  • Intellektuellt (en passionerad nyfikenhet på all kunskap)
  • Kreativt (att finna kreativa sätt att få utlopp för både lärande och dokumentation av läroprocesser)
  • Andligt (all lärdom bör ske utifrån en fond av vidgad förståelse av det gudomliga samt vår relation till vår skapare)

Efter avslutad kurs kommer varje medborgare som deltar i detta projekt att få ett diplom. Projektet är tänkt att pågå i fem år. Efter framgångsrikt slutförande av alla kurser kommer Academia Unixploria att förläna doktors grad till alla deltagare.

Upplägg

1.4.2024 – 31.5.2024 – Kalligrafi

En inledande kurs i den sköna konsten att skriva vackert medelst reservoarpenna och andra verktyg med bläck. Utan skrift ingen lärdom.

1.6.2024 – 31.8.2024 – Studieteknik och minnesträning

Annoteringsteknik och träning i minnesteknik så som ars memoria samt andra tekniker att förstärka lärandet och minnet.

1.9.2024 – 31.3.2025 – Historia (allmän)

Generell världshistoria med fokus på västerlandets utveckling.

1.4.2025 – 31.8.2025 – Naturhistoria

Grön biologi med fokus på taxonomi, gentik och etologi. Botanik, zoologi och entomologi i skön förening. Även geovetenskapen ingår såsom basen för kunskap om mineraler och stenstuffer.

error: Content is protected !!